Monday, 11 December 2017

İran Tatlısı Tarifi / Nan-e Nokhodchi (Nohut Kurabiyesi)

Geçenlerde yine bir iran tatlısı tarifi vermiştim, tatlının adı "şole zerd"di. Ve o tatlı tarifi blogumda inanılmaz derecede çok okundu ve olumlu geri dönüşler aldım. O tarifi okumak için buraya tıklayabilirsiniz. Şimdide yine İranda çok tüketilen bir kurabiye tarifini vermek istiyorum. Bu kurabiyenin hazırlarıda el yapımı olanlarıda ülkede oldukça popüler ve severek yeniliyor. Tarifini yine bir arkadaşımdan aldım.

Malzemeler
500 gr. nohut unu
250 gr. pudra şekeri
300 gr. sıvı yağ
2 yemek kaşığı gül suyu (isteğe göre)

Yapılışı
Pudra şekeri ve yağı karıştırdıktan sonra, nohut ununu ilave edip yapışkan bi hamur elde ediyoruz. Hamuru bir poşetin içinde bekletmek çok önemli, bir kaç saat ya da bir iki gün bekletmek gerekiyor. Daha sonra hamuru açıp istediğiniz şekilde kalıplarla yada elimizle şekillendiriyoruz. (Çok kolay bir şekilde şekilleniyor) Tepsiye yerleştiriyoruz ve 300 derecede 20-30 dakika kadar pişiyor. Renkleri altın sarısı bir hal aldığında pişmiş oluyorlar. Fazla kızarması iyi değil.
Fırından çıkardıktan sonra üzerine fıstık ya da ceviz ya da her ne arzu edilirse serpiştirilebilir.
Yerken ağızda parçalanıp un un olan bi kıvamı var. Hafiften insanı boğuyor gibi. Ama çayla harika gidiyor, afiyet olsun!


4 comments:

  1. Çok güzel görünüyor, sunum da öyle.. :) Elinize sağlık!

    ReplyDelete
  2. Kurabiye denilince bende akan sular durduğundan tarifi hemen kaydettim. Görünüşünün güzelliği kadar tadı da güzeldir eminim. Belki nohut ununu temin etmek biraz zorlar ama napalım market market gezeriz artık :)) Teşekkürler tarif için, blogunuzu takibe aldım, bana da beklerim :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Umarım market market gezmenize değecek bi sonuç alırsınız ❤️ ☺️

      Delete